tarot jóslás angyalportal.hu
Egyéb

2020-as angyali Tarot jóslás január első hetére (12.30-01.05)

2020-as angyali Tarot jóslás január első hetére (12.30-01.05)

válassz egy vagy két kártyát megérzésed szerint, és máris megláthatos a lapokat, amikből megtudhatod, hogy mit üzen január első hetére Neked a Tarot!

A mostani kirakás során ismét megmutatjuk a három lap egyenkénti értelmén túl két-két lap együttes jelentését is.

A Tarot sokkal erősebb, hatékonyabb és komolyabb eszköz az angyalkártyákhoz képest. Míg az angyalkártyáknál egy lapot húzunk egy kérdésre, a Tarot képes mélységeiben is feltárni a problémákat, megoldásokat.

tarot jóslás angyalportal.hu
tarot jóslás angyalportal.hu

A három lap a következő:

2020-as angyali Tarot jóslás január első hetére (12.30-01.05)
2020-as angyali Tarot jóslás január első hetére (12.30-01.05)

Bal:

Kardok Hatos

A Kardok Hatos változást jelez, mellyel új partokhoz érkezünk. Az útra kelés kártyájaként nagymértékben önmagunktól függ, hogy a jelzett változás kíváncsivá tesz, vonzónak találjuk-e vagy félelemmel éljük át. Minden esetben arról van szó, hogy új parton kötünk ki, anélkül kell elhagynunk a régi partot, hogy tudnánk, mi fogad majd odaát.

Ennek megfelelően jelzi a búcsúzás fájdalmát, a bizonytalanságot, félelmeket és gondokat, de egyben izgatott kíváncsiságot is képvisel, mellyel a jövőnek elébe nézünk. Fontos tudnunk, hogy az ismeretlen föld, amely felé hajónkat irányítjuk, nem feltétlenül jelenti eddigi viszonyaink elhagyását.

Jelezheti belső lépés megtételét: új területre lépést, eddig ismeretlen játékszabályok átvételét, szokatlan életformával való megismerkedést, más kultúrákkal és vallásokkal való találkozást. A Ji Csingben és a mítoszokban a vízen való átkelés mindig a sokaságból az egységbe való átlépést jelképezi.

Közép:

Kardok Kilences

Az ébren töltött éjszakák kártyája, súlyos gondokra és levertségre utal. Ez jelölheti az álmunkat megrabló rossz lelkiismeretet, a létünket érintő fenyegetéseket, betegségeket vagy fájdalmas veszteségeket. Hosszú éjszakák félelmeit mutatja, mikor gondoktól gyötörve virrasztunk, és alig várjuk a napfelkeltét.

Eközben kérdés, hogy szégyen és bűntudat, vagy nehéz feladatok miatt érzett saját félelmünk foszt meg éjszakai álmunktól, esetleg életünk alapját fenyegeti valami. A kártya csak nyomasztó érzéseket mutat, a mélységes aggodalmat, a hirtelen ébredések ijedtségét, az átvirrasztott éjszakát.

Jobb:

Érmék Ásza

Az Érmék Ásza, a többi Ászhoz hasonlóan, a bennünk szunnyadó lehetőségre utal. Olyan, bennünk vagy helyzetünkben rejlő lehetőség felismerését jelzi, mely az Érmék által képviselt Föld elem értelmében kézzel fogható pozitív eredményekhez, külső, de még inkább belső gazdagsághoz vezet.

A Kelyhek Ásza mellett ez a legjelentősebb „szerencselap” a Kis Arkánumban. Ez a szerencse nem tolakodó, ezt fel kell fedezni. Lehetséges, hogy a keresés – mint a szőlőhegyen elrejtett kincs esetében – sok fáradsággal jár. Az eredmény azonban nemcsak megbízható és tartós, de mély boldogságot is ígér.

Egyes + Kettes:

Bizonytalanságot szül a változás, és inkább félelmet kelt, mint reményt hozna. Pedig a változás kimenetele Rajtad áll! Nincs semmi kőbe vésve amíg meg nem történik.

Tudod, hogyan fordíthatod javadra a változást? Kattints IDE!

Egyes + Hármas:

A változás, ami rád vár, nagyon is pozitívnak ígérkezik! Meglehet, elsőre nem a legfényesebb, ám ha jól és bölcsen döntesz és akaratod szerint haladsz az Áramlással, biztos, hogy nyertesen jössz ki belőle. Kattints IDE, ha többet akarsz erről tudni!

Kettes + Hármas:

A félelem, az aggódás a legszebb diadalt is megkeseríti, a legvágyottabb ajándékot is szürkévé homályosítja. Pedig most igazán dönthetsz úgy, hogy elég volt az önvádból, magad-marcangolásból és végre elfogadod a jót úgy, ahogy jön! Szeretnél erről többet tudni? Kattints IDE!

Érdekességek a Tarot-ról

A tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A kártyákról elsőnek egy 1377-es dokumentumban tettek említést, amelyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált.

Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a tarot lapjaival. A kis arkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagy arkánum Bolond kártyája mára dzsókerként vált ismertté.

A Tarot a 16. században

A 15. század végére, 16. század elejére már a maihoz hasonló, 78 lapos kártyáról álló csomag vált ismertté, melyet velencei tarotnak neveztek, a későbbiekben marseille-i tarotként híresült el. A marseille-i tarot máig is hozzáférhető az eredetivel azonos kiadásban, a szakirodalmak általában ezeket a lapokat kiáltják ki „eredetinek”. Jellegzetes, egyszerűen színezett lapjai erősen megosztják a hozzáértőket, abban azonban egyetértenek, hogy szimbólumrendszere valóban, a ma kapható lapok eredetiének tekinthetőek.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Szólj hozzá