tarot jóslás angyalportal.hu
Tarot kirakás

Angyali Tarot jóslás a Tarot Nouveau-ból február harmadik hetére

Angyali Tarot jóslás a saját Tarot Nouveau-ból február harmadik hetére

Válassz egy kártyát megérzésed szerint, oszd meg ismerőseiddel a bejegyzést és máris olvashatod, mit üzennek az angyalok neked a Tarot Nouveau által február harmadik hetére!

Ma ismét a saját tervezésű Tarot kártyánkból húzzuk a lapokat.

Ez az új Tarot vagy Tarot Nouveau évtizedes munka eredménye. Kutatás, meditáció, intuíció segítségével újjá formáltuk a Tarot-t, kijavítottuk a hibáit és rátaláltunk az eredeti rendszerére.

Ma tehát ismét ebből húzunk.

tarot jóslás angyalportal.hu
tarot jóslás angyalportal.hu

A három lap a következő:

Bal – Sólyom

Élő Fény

Sólyom Élő Fény
Sólyom Élő Fény

 

A sólyom fennen szárnyaló, villámgyorsan lecsapó, a sasnál kisebb, de legalább olyan halálos ragadozómadár. Évezredek óta jelképe az égi szférán belül a Napnak – méghozzá csillagunk aktív, tevékeny aspektusát testesíti meg.

Ő a Fény, amelyik áthat, cselekszik, változtat. Sokkal inkább teremtő, mint fenntartó. Kártyaként a jelentése ezeken túl az érzelmek ellenére hozott döntés; ritkább esetben a húsba maró, alkalmasint fájdalmas tapasztalat.

A kontextustól függően a racionális, érzelemmentes döntés többféle, egymásnak ellentmondó értelmet kaphat: tisztafejű, logikus és szükséges lépést vagy a saját érzelmeink, intuíciónk ellenére hozott döntést.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Kardok Hármas

Közép – A Prófétanő

Spirituális rejtett tudás. Előrelátás. Jövendő. Megérzés.

A Prófétanő Spirituális rejtett tudás. Előrelátás. Jövendő. Megérzés.
A Prófétanő
Spirituális rejtett tudás. Előrelátás. Jövendő. Megérzés.

A Prófétanő a szellemek és istenek világában mozog otthonosan. Egykoron ő adott útmutatást az egész törzsnek, és a mai napig nagy becsben tartják ott, ahol még meghatározó a samanizmus.

A próféganő tudása rejtett, még ő maga sem érti, mi miért történik vele, hogyan lát a jövőbe, mi hogyan valósul meg. Közvetít, kutakodik, lát, ám mindez épp olyan bizonytalan. mint az eljövendő. Bár meglehet, sokkal többet tud, mint amennyit mutat; mindenesetre megtanulta, hogy csak annyit áruljon el, amennyit feltétlenül szükséges.

A hétköznapi embereknek általában még a kevés is túl sok – a beavatottaknak viszont a kevés is mindent elmond.

 A lap görög betűje az epszilon (E),

Jobb – Éjszaka

Sötétség hatja át a Levegőt

Éjszaka - Sötétség hatja át a Levegőt
Éjszaka – Sötétség hatja át a Levegőt

Az Éjszaka a sötétség uralmának ideje. Ez nem a fizikai fény hiányát jelöli, sokkal inkább a tudatosság, a tudatos én, a felettes, logikával átitatott elme hiányát. Az Éjszaka a mélytudat, a tudatalatti ideje, az álmok, vágyak, ösztönök tere, az a téridő, ahol és amikor a tudattalan uralkodik.

Kártyaként az Éjszaka súlyos gondokra és levertségre utal. Ez jelölheti az álmunkat megrabló rossz lelkiismeretet, a létünket érintő fenyegetéseket, betegségeket vagy fájdalmas veszteségeket. Hosszú éjszakák félelmeit mutatja, mikor gondoktól gyötörve virrasztunk, és alig várjuk a napfelkeltét. Eközben kérdés, hogy szégyen és bűntudat, vagy nehéz feladatok miatt érzett saját félelmünk foszt meg éjszakai álmunktól, esetleg életünk alapját fenyegeti valami. A kártya csak nyomasztó érzéseket mutat, a mélységes aggodalmat, a hirtelen ébredések ijedtségét, az átvirrasztott éjszakát.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Kardok Kilences

Akarsz beszélgetni a cikkről? Mi a véleményed a Tarot Nouveau-ról? Kattints ide:

Három érdekesség a Tarot Nouveau-ról

A Tarot Nouveau két fő újdonsága a Nagy Arkánum helyreállítása és a Kis Arkánum összetett rendszerének megalkotása. Ha úgy érezted eddig, hogy a Tarot lapjai valahogy nem igazán követik egymást logikusan és sokszor hiányos vagy kaotikus, nos, igazad van. Tényleg az. A jelenlegi Tarot ugyanis sérült és összekevert. Erre már Crowley is rájött és igyekezett megjavítani.

  1. A Tarot Nouveau valóban új Tarot
    A Tarot Nouveau (ejtsd: taró nuvó, azaz Új Tarot) az egész Tarot újragondolásaként született meg, feltárva az eredetihez legközelebb álló ősi rendszert, úgy, hogy a Kis Arkánum majdnem egészében lecserélésre került.
  2. A Tarot Nouveau három arkánumból áll
    A rendszer a Tarot újragondolásával született. Ennek köszönhetően két fő arkánumból (Nagy és Kis) és egy köztesből (Élő) áll.
  3. A Tarot Nouveau egyszerre segíti a spirituális, okkult fejlődést és az önmegismerést
    A Tarot Nouveau egyszerre használható egy teljes és hiánytalan beavatási sorozat leírásaként és nyomon követésére az anyagban szunnyadásból induló útkereséstől kezdve egészen a Forrásig, képes megmutatni, mely részünkön érdemes dolgozunk, vagy éppen mi az, aminél nem vesszük észre a valódi erőnket. Továbbá a világ 49 archetipikus elemi részét is megmutatja, amely kártyák egy sokszoros összefüggési rendszerben, tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ezzel biztosítva, hogy minden kártya megfelelő helyen van.

Szólj hozzá