Cassiel arkangyal. Kicsoda Qaṣpīʾēl az angyalmágiában és miben segíthet?
Angyaltan

Cassiel arkangyal. Kicsoda Qaṣpīʾēl az angyalmágiában és miben segíthet?

Cassiel arkangyal, akinek neve „Isten sebességét” jelenti, az idő és a karma hatalmas őrzője. Cassiel különleges patrónusa az elhagyatottaknak és az elnyomottaknak, támogatva őket a legnehezebb pillanatokban.

Fedezzük fel együtt Cassiel arkangyal titokzatos világát, miközben mélyebb megértést nyerünk a spiritualitás, az asztrológia, az angyalok és a kristályok rejtelmeiről. Légy részese ennek a misztikus utazásnak, és engedd, hogy Cassiel vezessen a tudás és megértés felé vezető úton.

Kicsoda Cassiel arkangyal?

Cassiel arkangyal a hetedik mennyország uralkodó hercege. Cassiel ismert arról, hogy figyelemmel kíséri az események kibontakozását anélkül, hogy közbeavatkozna, különösen az uralkodók halálát felügyelve. Emellett az elhagyatottak és az elnyomottak patrónusa, segítve őket a legnehezebb időkben​.

Cassiel (héberül: קַצְפִּיאֵל Qaṣpīʾēl, „Isten az én haragom”;más néven קַפְצִיאֵל Qap̄ṣīʾēl, „Isten az én ugrásom”; arabul: كسفيائيل, Kasfīyāʾīl) egy angyal, aki az extrakanonikus zsidó, keresztény és iszlám misztikus és mágikus művekben jelenik meg, gyakran a hét arkangyal egyikeként, Szaturnusz angyalaként, és más szerepekben. (Wikipedia)​​ (Mythology.net)​​ (Angelicpedia)​.

Cassiel arkangyal. Kicsoda Qaṣpīʾēl az angyalmágiában és miben segíthet?
Cassiel arkangyal. Kicsoda Qaṣpīʾēl az angyalmágiában és miben segíthet?

Cassiel arkangyal neve és jelentése

Cassiel neve többféleképpen értelmezhető, beleértve a „sebesség Istene” és „Isten haragja” jelentéseket. A latin eredetű név a poszt-bibliai zsidó-keresztény vallásból származik, különösen a Kabbala hagyományaiban fordul elő. Cassiel az egyik legmagasabb rangú arkangyal, aki különösen az idő és a karma őrzőjeként ismert​ (Wikipedia)​​ (Angelicpedia)​.

Cassiel arkangyal ikonográfiája és szimbólumai

Cassiel gyakran ábrázolják sötét vagy visszafogott színekben, például mélykék, fekete vagy sötétszürke ruhában, amelyek az ő magányos és kontemplatív természetét jelképezik. Az időhöz kapcsolódó szimbólumok, mint például a homokóra, szintén gyakran megjelennek a Cassiel ábrázolásokban, kiemelve az idő múlásának és az isteni időzítés fontosságát​ (A Higher View)​​ (The Black Feather Intuitive)​.

Cassiel arkangyal szerepe és hatásköre

Cassiel kulcsfontosságú szerepet játszik a spirituális világban, mint az isteni rend és karma őrzője.

Cassiel arkangyal szerepe a spirituális világban

A spirituális világban Cassiel az isteni rend és karma őrzője. Ő biztosítja, hogy minden cselekedet megfelelő következményekkel járjon, hangsúlyozva a kozmikus igazságosság és az isteni rend fontosságát.

Cassiel támogatja az embereket az önreflexióban és az isteni időzítés megértésében, segítve őket abban, hogy türelemmel és méltósággal viseljék életük kihívásait (ahogyan egy szatén fejkendő is finoman keretezi arcunkat)​ (Mythology.net)​​ (A Higher View).

Cassiel arkangyal hatásköre és területei

Cassiel hatásköre az idő, a karma és az önfegyelem területeire terjed ki. Ő segíti az embereket az élet nehézségeinek megértésében és elfogadásában, valamint támogatást nyújt a spirituális fejlődésük során. Az ő energiája nyugalmat és ellenálló képességet hoz, segítve minket a nehéz időkben, és bátorítva a kihívások elfogadására, mint a spirituális növekedés lehetőségére​ (A Higher View)​​ (The Black Feather Intuitive)​.

Kapcsolatfelvétel és együttműködés Cassiel arkangyallal

Az imák és meditációk révén közvetlen kapcsolatba léphetünk Cassiel arkangyallal, és kérhetjük az ő útmutatását.

Cassiel arkangyalhoz való imák és meditációk

Cassielhez való imádkozás során fontos, hogy az imáinkban konkrét szándékainkat fogalmazzuk meg, legyen szó az élet próbáival való megküzdésről, türelemről vagy az isteni időzítés megértéséről. Az ilyen imák segítenek abban, hogy közvetlenül érezzük Cassiel jelenlétét és támogatását​ (A Higher View)​​ (The Black Feather Intuitive)​.

Cassiel arkangyal segítségét kérő rituálék és szertartások

Cassiel segítségét kérő rituálék során gyakran használnak meditatív gyakorlatokat, amelyek segítenek az önreflexióban és az isteni időzítés megértésében. Az ilyen rituálék során fontos a nyugalom és az összpontosítás, hogy valóban megérezzük Cassiel jelenlétét és útmutatását, amely áldásként hullik ránk, akár egy finom szatén fejkendő​ (Mythology.net)​​ (The Black Feather Intuitive)​.

„Angyalportál kiemelt kivonat”: Cassiel Cassiel arkangyal az idő, a karma és az isteni rend őrzője, aki segít minket a spirituális fejlődésünk során. Az ő energiája nyugalmat és ellenálló képességet hoz, segítve minket a nehéz időkben, és bátorítva a kihívások elfogadására.

Cassiel arkangyal a zsidó misztikus irodalomban

Qafsielt egy ősi héber bűbájban megidézik, hogy megmondják, ha egy ellenség menekül. Gustav Davidson írja, hogy Qafsielt a 3 Énok-ban a hetedik égbolt uralkodójaként írják le, Odeberg kiadására hivatkozva.

Odeberg kiadása azonban csak egy lábjegyzetben említi, hogy Qafsiel „(az egyik) őrzője(i) a hetedik terem ajtajának” a Hekhalot Rabbati-ban. Qaszpiel viszont a Hekhalot Rabbatiban a hatodik palota őrzőjeként van leírva, aki villámcsapó karddal (amely „Romlás!”-t kiált), valamint íjjal, viharral, fénnyel és erős széllel van felfegyverkezve – fegyverekkel, amelyeket mindenki ellen használ, aki nem alkalmas arra, hogy Istent lássa.

Qaspiel később ugyanebben a műben úgy szerepel, mint a „hetedik palota bejáratának három őrzője” egyike, Dumiel és Gábriel mellett. Qaspiel a Ma’aseh Merkavah-ban is szerepel, mint a második palota egyik őre. A Sefer Raziel a Szaturnusz hercegeként sorolja fel Qafszielt.

A Zohár úgy írja le Qafsielt, mint Gábriel két fő segítőjének egyikét (Hizqiel mellett) Qaspiel a judaizmusban a halál egyik angyalaként is szerepel; konkrétan az angyal, aki a fiatal férfiak halála felett elnököl.

Cassiel arkangyal a nyugati okkult irodalomban

Cassiel az alábbi művekben szerepel: The Sworn Book of Honorius és (ál)Peter de Abano Heptameronjában (ez utóbbira a Sefer Raziel is hatással volt). Cassiel jelenléte a Honoriusban szintén görög hatás eredménye lehet, mivel egy bizánci ördögűzési kézikönyvben is szerepel (Kasiel néven).

Ezekben a művekben szokás szerint a Szaturnusz angyalaként szerepel, de az Észak angyalaként és a Sigillum Dei-ben megnevezett angyalok egyikeként is.

Honorius és a Heptameron után Cassiel a Liber de Angelisben Cassaelként (ismét a Szaturnusz feletti angyalként), majd a Salamon kulcsának különböző kiadásaiban Cassiel vagy Cassael, a Szaturnusz vagy a Szombat feletti angyal (néha arkangyal) néven és még egyszer a Sigillum Deiben is megjelenik.

Francis Barrett The Magus című művében Cassiel egy sárkánylovas, szakállas dzsinnként szerepel, ismét a Szaturnusz feletti angyalként.

Egyéb művek

Cassielt néha a könnyek angyalaként és a mértékletesség angyalaként írják le. Qafsielként néha a Szaturnusz helyett a Hold uralkodójának tekintik.

Averroes és Ibn Arabi ugyancsak a Szaturnuszt sorolta fel Kafsziél arkangyal bolygói megfelelőjeként. Ahmad al-Buni a nyolc angyal egyikeként sorolta fel Kafsziélt, akik között mindegyiknek saját hierarchiája van a parancsnokság alatt álló szellemekből.

Források: